Главная » 2017 » Декабрь » 18 » Як вибрати надійний банк
16:12
Як вибрати надійний банк
Куди покласти гроші, щоб не прогадати?

За останні три роки в Україні закрилося понад 70 банків. І не всі з них були просто ліцензіями, багато хто грав активну роль на ринку фінансових послуг для населення. Тепер же люди отримують компенсації від Держави, а деякі втратили і того більше. Якщо ж підрахувати упущену вигоду і втрачений час, то збитки від таких вкладень здадуться ще жахливішими. Головною ж метою вкладників ставати хоча б повернення своїх заощаджень. А всі ми, все менше і менше довіряємо банківській системі країни.

На даний момент в Україні налічується понад 60 банків. Найчастіше українці роблять вибір суб'єктивно: за рекомендацією близьких, вдалій рекламі банку або через зручного розташування відділень.

У той же час, нікому не хочеться жити в очікуванні виплат від Фонду гарантування вкладів, та й втрачати потенційний заробіток від своїх накопичень, поклавши їх в матрац. Тому, команда probanker.ua підготувала просту інструкцію, як вибрати надійний банк. В її основі ми спиралися на об'єктивні чинники, які повинні впливати на вибір банку.

1. Вивчіть акціонерів

В рамках політики НБУ, українські банки зобов'язані розкривати своїх власників. Ця інформація публічна, тому знайти дані про власників не важко. Шукайте банки з іноземним капіталом, засобами міжнародних фінансових установ (наприклад, ЄБРР). Або банки, акціонери яких, вливають гроші в розвиток і збільшують розмір капіталу банку або тримають його на високому рівні (про це більш детально в наступному пункті статті).

Зверніть увагу, що за декількома компаніями та фізичними особами ховається реальний власник. Переглянувши структуру акціонерів банку, задайте собі питання: «Я довірю свої гроші цим людям»?

2. Дослідіть фінансові показники




За мільйонами цифр фінансових звітів ховаються тенденції розвитку банку. Розуміння таких тенденцій допомагає оцінити рівень фінансового здоров'я банку, зрозуміти - на що орієнтується банк і як розвивається.

Порівняйте фінансові результати із середніми по ринку - так ви оціните місце банку на загальній карті. Вивчіть основні показники і подивіться, як вони змінилися за останні півроку, рік, два. Порівняйте з популярними банками або конкурентами.

Опубліковані аудиторські звіти від компаній «великої четвірки» (PWC, E & Y, Deloitte, KPMG) -додаткове свідоцтво прозорості і «правильності» банку.

Не надавайте великого значення розміру. Як показала практика, великі банки, що входять в топ-20 за активами, не завжди надійні. Так що тут розмір не впливає на результат. Дуже важливим аспектом є розмір капіталу банку. Як мінімум, банк повинен виконувати програму капіталізації НБУ, тобто його капітал повинен бути не менше 200 млн. Гривень. Ідеально, якщо розмір капіталу банку більше середнього по ринку і постійно зростає.

У фінансовій діяльності банку не повинно бути дисбалансів. Наприклад, кредитування компаній за кошти населення - це класична схема виведення коштів з банків.

3. Поставтеся критично до занадто привабливим пропозицій




Завжди розраховуйте реальні доходи по депозитах. Порівнюйте пропозиції по ставці, умовам, зручності оформлення. Будьте уважні, адже банк з найвищими ставками може виявитися «пилососом» -власники збирають гроші у населення для власного бізнесу. Занадто високі ставки або щедрі акції - ознака фінансових труднощів або махінацій.

Активна реклама невідомого банку може означати, що він (1) або активно розвивається, (2) або також «включив пилосос». Повсюдна реклама - це не свідчення успіху. Можливо, банку вигідно витратити гроші на рекламу і залучити депозити, які він не планує повертати.

4. Розподіляйте ризики

Українці звикли розміщувати депозити в банку, де обслуговують їх зарплатний проект або вони проводять щоденні операції. Але в грошових питаннях важливо бути гнучким, шукати можливості і кращі пропозиції.

Шукайте банк, який вигідний і оптимальний саме зараз. Адже змінюються не тільки фінансові умови, а й наші потреби в певний момент життя.

Дотримуйтеся простого правила: чи не кладіть всі яйця в одну корзину. Розподіляйте суму вкладу між декількома банками і валютами (посилання на статтю про диверсифікацію).

Поки банківська система ще не зачищена, не соромно вважатися розумним параноїком. Тримайте на вкладі в одному банку суму менше 200 тис. Грн. з урахуванням нарахованих відсотків.

5. Читайте відгуки та новини



Розберіться, чим живе банк і як спілкується з клієнтами. Так ви не зіткнетеся з проблемами, які вже випробували на собі інші люди. Звичайно, задоволений послугами людина рідко ділиться досвідом, але відгуки покажуть середню температуру по палаті. Навіть якщо негативних відгуків більше і здається, що все банки погані, не хвилюйтеся: насторожуватися варто, якщо ви бачите багато повідомлень на одну тему. Наприклад, якщо клієнти стикаються з проблемами при поверненні коштів.

Новини про банк також можуть бути переважно скандальними. Такі новини завжди цікавіше,


Просмотров: 714 | Добавил: blouse | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar

⚡ Обов'язково подивітся видео⚡☝️👍 Вітаємо!👋 ВАМ терміново потрібна позика або гроші в борг? ПРОКРУТІТЬ ДО НИЗУ САЙТУ ДЛЯ ВАС Є ПЕРСОНАЛЬНА ПРОПОЗИЦІЯ, також залишайте заявку під оголошеннями прямо зараз! І протягом дня Ви отримаєте пропозиції від приватних кредиторів. . Тут можна подати оголошення по кредитах на дошку безкоштовно і без реєстрації і sms, розміщення без термінове, оголошення не будуть видалятися ніколи!

Манивео moneyveo.ua ★★вход в личный кабинет онлайн и регистрация Украина (промокоды и отзывы) МФО микрокредит РЕЙТИНГ ★★★★★ 5/5
Хто може взяти кредит? Читайте в розділі мікропозика онлайн.

Ваш кредит одобрен! Подайте заявку и получите деньги прямо сейчас!



Частые вопросы про займы

Как получить займ от частного лица?

Займ от частного лица можно получить в этом разделе сайта отправив заявку Нажмите тут оставляйте заявки в комментария.

Как получить кредит под 0 процентов?

Для получения кредита под 0 перейдите в раздел по ссылке Нажмите тут при условии что это будет первый кредит в данном МФО.

Если уже есть кредиты могу ли я получить еще кредит?

Да вы можете получить кредит онлайн на карту при условии что нет задолженностей в других микрофинансовых организациях .

Можно ли получить кредит без проверок и звонков?

Да вы может получить займ на карту онлайн полностью в автоматическом режиме

💸 36 кредитов онлайн 💸


Что неоходимо что получить деньги??

Нужен Паспорт и ИНН также активная Кредитная карта Украины