Главная » 2016 » Октябрь » 5 » Приват банк банкрот ? Узнайте всю правду прямо сейчас!
13:11
Приват банк банкрот ? Узнайте всю правду прямо сейчас!

Давайте поговоримо про можливості банкрутства Приватбанку

Аналітична стаття про можливість, про ймовірність визнання Приватбанку банкрутом, іншими словами віднесення його до неплатоспроможним і введення тимчасової адміністрації.

«Занадто великий для провалу», «Якщо Приватні впаде - завалиться все», «Якщо розгойдають Приватні - тримайтеся за поручні», «Привату збанкрутує не дадуть». Такі фрази мені доводиться чути досить часто, але при цьому говорять все ж, починають десь-сумніватися, це ж чутно в інтонації. Скажу прямо, в непорушність Приватбанку - ще зовсім недавно, я вірив «свято».

Я й гадки не мав два роки тому, що буде з фінансово-кредитною системою України якщо щось трапиться з Приватом - я був впевнений - Україна такий удар не винесе.

Що ж розгойдує човен довіри, чому багато, ладно, буду говорити тільки за себе - чому ж я став допускати можливе банкрутство Приватбанку?

З банківської системи України, вибуло досить багато потужних гравців: Дельта, VAB, Фінанси і Кредит, Надра, Південкомбанк - сумарно це дуже велика частка ринку, тільки одна Дельта чого варто, кожне вибування загрожувало і все ж система вистояла. А на сучасному етапі, закриття банків і введенням ВА стало взагалі звичайним, вибачте побутовим явищем, за квітень - травень 2016 року, під ВА потрапили цікаві банки, деякі з них навіть виконували всі нормативи, але ж і нічого - звикли, от навіть 2, 6 млрд. вкладів Михайлівського - ледь «розворушили повітря». Банкрутство Приватбанку напевно б просто змусило б проходять роззяв ширше відкрити рот і очі від подиву ... Давайте все ж припустимо що Приват стане банкрутом!

Наслідки - наслідки все ж були б міцніше (ніж коли банкрутували вже мною перераховані системні банки, що входять до «список банків» - які в НБУ обіцяли утримувати на плаву, незважаючи ні на що), так ось, якщо б Приватбанк оголосили банкрутом, багато б корпорації ... Стоп!

А які корпорації Ви знаєте, які тримають свої рахунки в Приватбанку?

Ні! Чи не зарплатні проекти, ні частина договорів, ні еквайринг, а реально, корпорації які обслуговуються комплексно в Приватбанку, не ті які належать групі Приват, а реально корпоративний бізнес - «корпоративний» - маються на увазі компанії з річним оборотом 100 і більше млн. Грн.

Відкрию таємницю - на жаль я не можу назвати компанії, з власниками яких я зустрічаюся останнім 12 місяців, можу тільки сказати що їх більше 30-ти і річний оборот їх набагато більше ніж 100 млн. Грн., Так от - моїми основними конкурентами (я залучаю на обслуговування в Альфа-Банк цих клієнтів), так ось, моїми прямими конкурентами є UKREXIMBANK, ProCredit, Укрсиббанк, Марфін, Райффайзен Банк Аваль, UniCreditBank - але це ніяк не Приватбанк.

Наприклад UKREXIMBANK - бере дешевизною крідітов. ProCredit - лояльністю до «управлінського» обліку.

Укрсиббанк, Райффайзен Банк Аваль і UniCreditBank - тримають «Ковінант» - так як прокредитували підприємства ще в 2008 році і щороку змушені «лонгіровать» кредитні ліміти, оскільки погасити кредит корпорації не можуть (навіть часткове погашення «висушить» оборотний капітал корпорацій), а застави нічого не варті, от і лонгується кредитні лінії з року в рік. І так далі ... Як можете бачити - немає тут місця Привату.

Рахунки державних корпорацій теж пішли з Привату, наприклад «УКРЗАЛІЗНИЦЯ», «УКРАВТОДОР», «ЕНЕРГОАТОМ» ... список можна продовжувати, - обслуговування бюджетних організацій і їх співробітників, військових, МВС і т. Д., За останні два роки вивели частково і продовжують виводити з під Приватбанку.

З Чим залишається Приватбанк - ні з малим ..., точніше якраз з Малим бізнесом (МСБ), поки ще пенсійними і соціальними картами, депозитами фізичних осіб - які вже кожен замислюється - продовжити чи ні, а з малим бізнесом держава Україна, в особі « влади »вважатися не звикло - за часту і не вважає за потрібне (фінансовими втратами цих суб'єктів господарювання - по 20-80 тисяч гривень, які втратять вони - ФОП і дрібні фірми ніхто не стурбований, як свідчить практика).

Малий бізнес це гнучкий і сильний драйвер, соціалка - гроші на соціальних і пенсійних рахунках дешевий ресурс, але і те й інше, дуже полохливий сегмент, а депозітчики дуже обережний сегмент - в загальному і цілому, це бомба, яка в лічені години «покладе» процесинг Привату (здатність тримати мережу банкоматів і терміналів в працездатному стані). За останні два роки, вони (дрібні клієнти) це робили 4 рази, повністю спустошуючи банкомати, і створюючи ажіотаж в супермаркетах і магазинах побутової техніки.

Але ж Приватні витримав? Адже не збанкрутував? Вода каміння точить, кожен день точить.

Чого варті нападки Данилишина? Який раптом вирішив поговорити про системні проблеми Приватбанку. Ми майже все забули - день-два, але тут реакційні «мови» на захист почав говорити президент - в яких я не чув нічого про стабільність Приватбанку, зате я почув, що від банкрутства Приватні відокремлює лише зобов'язання перед МВФ.

Хто близький до «фінансів» знає, що Приватбанк не виконує норми НБУ, що для нього ввели індивідуальні «норми» - наприклад «норму регулятивного капіталу», знаємо адже, що умови про реструктуризацію рефінансування Приватбанку тримають в секреті (у мене принаймні доступу до цієї інформації немає) - тоді до чого, і головне навіщо, глава НБУ В.Гонтарева, дає реакіонное інтерв'ю про те «... як Приватбанк повертає кредити НБУ - so far so good». Відразу після неї інтерв'ю Геннадія Борисовича Боголюбова, про те що Приватбанк не потребує капіталізації ...

А ось цікава новина - АМКУ оштрафував Приватбанк на суму 247 тис. Грн. - Навіщо було про це писати ...

Ще цікавіше виглядає постанова «Про вдосконалення механізму виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та державної соціальної допомоги» - ставить під питання взагалі, можливість, обслуговувати даний сегмент в Приватбанку ...

Навіть в момент банкрутства Михайлівського, не забули нагадати про схему з депозитами під 29% - які замасковані під інвестиції і податкове навантаження на які менше ніж 20%, але при цьому вони не потрапляють під страхування ФГВФО - що ж і Приватбанк, а точніше саме він придумав і так само як і Міхаловський використовує цей інструмент для залучення вкладів населення.

Весь цей інформаційний шум - методичний, регулярний і розхитує позиції Приватбанку. Він працює спільно з «покусуванням» зайнятої частки ринку Приватбанком.

Вираз глави НБУ - «..создать противагу Приватбанку ...» - можливо і вірне, монополія шкідлива на ринку, проте в сучасних реаліях насторожує.

Це звичайно особисто моя думка, але я все ж вважаю, що позиції Приватбанку не такі вже непорушні, і в тому, що фраза, а що якщо Приватні банкрут - має право на життя, вважаю, що наслідки будуть дуже серйозними, але не смертельними, через рік - два, ще легше переносяться. Нагадаю, що за словами В.Гонтаревой, щомісяця, Приватбанк погашає 1,1 млрд. Грн., З яких тіло кредиту (сума боргу) лише 500 млн. Грн.

Станом на 1 квітня 2016 року борг Приватбанку по кредитах рефінансування - 25,9 млрд грн

Чи зможе бігти з таким навантаженням Приватбанк? Здорово правда? 0,5 млрд. Щомісяця - щомісяця протягом 4 років і в середньому 250-300 млн. Відсотків ...

Або все ж Приватбанку легше збанкрутувати?



Просмотров: 1536 | Добавил: blouse | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar

⚡ Обов'язково подивітся видео⚡☝️👍 Вітаємо!👋 ВАМ терміново потрібна позика або гроші в борг? ПРОКРУТІТЬ ДО НИЗУ САЙТУ ДЛЯ ВАС Є ПЕРСОНАЛЬНА ПРОПОЗИЦІЯ, також залишайте заявку під оголошеннями прямо зараз! І протягом дня Ви отримаєте пропозиції від приватних кредиторів. . Тут можна подати оголошення по кредитах на дошку безкоштовно і без реєстрації і sms, розміщення без термінове, оголошення не будуть видалятися ніколи!

Манивео moneyveo.ua ★★вход в личный кабинет онлайн и регистрация Украина (промокоды и отзывы) МФО микрокредит РЕЙТИНГ ★★★★★ 5/5
Хто може взяти кредит? Читайте в розділі мікропозика онлайн.

Ваш кредит одобрен! Подайте заявку и получите деньги прямо сейчас!



Частые вопросы про займы

Как получить займ от частного лица?

Займ от частного лица можно получить в этом разделе сайта отправив заявку Нажмите тут оставляйте заявки в комментария.

Как получить кредит под 0 процентов?

Для получения кредита под 0 перейдите в раздел по ссылке Нажмите тут при условии что это будет первый кредит в данном МФО.

Если уже есть кредиты могу ли я получить еще кредит?

Да вы можете получить кредит онлайн на карту при условии что нет задолженностей в других микрофинансовых организациях .

Можно ли получить кредит без проверок и звонков?

Да вы может получить займ на карту онлайн полностью в автоматическом режиме

💸 36 кредитов онлайн 💸


Что неоходимо что получить деньги??

Нужен Паспорт и ИНН также активная Кредитная карта Украины